skip to Main Content

Sallands Trots, Ambachtelijke droge worst

Een uit de hand gelopen hobby

We vinden het geweldig om steeds op nieuw vol passie en trots naar onze klanten te stappen. Ze houden van de kwaliteit en de smaken van ‘Sallands trots’. Ouderwets lekker. Daar zijn we trots op en blijven we bij. We maken alle droge worsten zoals mijn opa dat vroeger deed, echt volgens traditioneel recept.

Het vlees komt van varkens en koeien uit de regio, gewone slachtvarkens en koeien. Daarvan gebruiken we geen luxe delen, maar alleen de delen die vroeger ook op de boerderij werden gebruikt: wangen, kopvlees, mager met, buikranden en spek. Daarbij hanteren we twee strikte regels: het moet altijd ‘kersvers’ zijn en de juiste verhoudingen zijn essentieel, Zodat we uiteindelijk de goede bite hebben.
Al onze droge worsten worden gekruid Met door ons zelf samengestelde kruidenmelanges. Hierdoor krijgen de producten hun unieke eigen smaak. Alle smaken droge worst, dus ook de rund worden afgestopt in een varkensdarm. Elke smaak markeren we met een gekleurd touwtje, voor de herkenbaarheid.

Voor het drogen beschikken we over een droogruimte waar we geheel op ervaring en door regelmatig te controleren de worsten binnen 14 dagen naar de gewenste kwaliteit brengen. Er is geen dure computergestuurde klimaatapparatuur. Kortom; Als draait om vakmanschap en het oog van de meester. Wat betreft hygiëne, is Sallands trots HACCP gecertificeerd en heeft een EG-erkenning als uitsnijderij en vleeswarenproductiebedrijf. Zo’n 90% van de producten wordt verkocht door delicatessenzaken, de rest verkopen we zelf op streekmarkten. En nu in onze online shop.

Sallands Trots - drogeworstwinkel.nl, drogeworstshop.com, drogeworstwinkel.com

Ambachtelijk gemaakte droge worst

Ondanks onze moderne en efficiënte machines, maken wij elke droge worst op traditionele ambachtelijke wijze. Zo hebben we een halfautomatische vullijn waarmee we tot wel 400 droge worsten per uur kunnen maken. De droging doen we op de ouderwetse manier in een droogruimte. Om de perfecte droge worst te krijgen kan het alleen met de kennis en op het oog van de meester. Onlangs is er een leuk artikel over ons geschreven door Vers-inspiratie. Het artikel is na te lezen op deze vers-inspiratie pagina.
Mede naar aanleiding van dit mooie artikel en om je wat inkijk te geven over droge worst hebben we een pagina gemaakt en alle informatie samengevat.

Duurzame Slager
Duurzame Slager
Sallands Trots Ambachtelijke Droge Worst
Halfautomatische Vullijn Voor Onze Ambachtelijke Droge Worsten.
Traditioneel Recept Kruidenmelange
Sallands Trots Worstelmaker
Sallands Trots

Droge worst bewaaradvies, voor de perfecte hardheid

Wij adviseren om de droge worsten onverpakt op een koele en droge plek te bewaren. De smaak van de droge worst komt het best tot zijn recht wanneer deze op kamertemperatuur gegeten wordt. Wij hebben de mogelijkheid om de worsten vacuüm verpakt te versturen, voor een optimale houdbaarheid. Ook zijn de droge worsten geschikt om in de vriezer te bewaren. Hiermee voorkomt u dat de worst te hard wordt. Zo kunt u dus altijd beschikken over de juiste hardheid en smaak van de droge worst. Wanneer u de worst uit de vriezer haalt, adviseren wij u deze uit de verpakking te halen en op te hangen bij kamertemperatuur gedurende 3 tot 4 uur.

Close search

Winkelwagen

Back To Top