skip to Main Content

Duurzame slager

Sallands Trots is een duurzame en energie neutrale slager. Met behulp van moderne apparatuur maken wij onze worsten op ambachtelijke wijze. Sinds kort beschikken we over de nieuwste technieken als het gaat om duurzaamheid. En dan met name om zelfvoorzienend te kunnen zijn in energieverbruik.

We hebben goed nagedacht over onze toekomst, werkwijze en milieu. Daardoor hebben we heel bewust gekozen om onze slagerij te helemaal energie neutraal te maken. Dit betekent dat we geen stroom en gas nodig hebben om onze worsten te produceren, drogen, koelen en te bewaren. We hebben onze tanden in dit project gezet en met behulp van een klein beetje rijkssubsidie hebben we kunnen investeren in deze duurzame oplossingen van onze faciliteiten en werkzaamheden. Zo hebben we bijvoorbeeld op onze slagerij en droogruimte ruim 200 zonnecollectoren (of zonnepanelen) geplaatst en hebben we een warmte-terugwin installatie gerealiseerd. Om een mooi voorbeeld te geven; met de warmte die van de koelmachines vrij komt drogen we bijvoorbeeld onze worsten. Oftewel, goed doordacht en effectief.

Klaar voor de toekomst

Omdat wij hebben besloten aankomende regelgeving- en wetten niet af te wachten en op eigen initiatief zijn begonnen met deze duurzame oplossingen zijn wij nu al helemaal klaar voor de toekomst.

We maken niet alleen onderscheid in onze unieke eigen (heerlijke) smaak, maar nu ook in duurzaam verantwoord ondernemen. Het geeft ons een goed gevoel om bij te dragen aan een betere wereld in de toekomst en zullen dan ook in de toekomst blijven innoveren op gebied van duurzaamheid. We beschikken over een fantastische¬† moderne slagerij die 100% energie neutraal is. En daar zijn wij oprecht ‘Sallands’ trots op.

 

Energie neutrale slagerij

Close search

Winkelwagen

Back To Top